5 jaar garantie
Officieel dealer
Altijd de scherpste prijs
Nieuw en gebruikte motoren
Mail ons Bel ons

Klantenservice
Klantenservice


Hoe kan ik het juiste vermogen buitenboordmotor voor mijn boot kiezen?

Het juiste vermogen is afhankelijk van het gewicht en de lengte van je boot. De algemene richtlijn is 1 pk per 45 kilogram bootgewicht voor planerende boten en 1 pk per 90 kilogram voor niet-planerende boten.

Zijn buitenboordmotoren geschikt voor alle typen boten?

Buitenboordmotoren zijn veelzijdig en kunnen op de meeste typen boten worden gemonteerd. Denk hierbij aan boten, inclusief speedboten, vissersboten en zeilboten. Twijfelt u of uw boot geschikt is voor een buitenboordmotor? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag.

Wat zijn de voordelen van een viertaktmotor ten opzichte van een tweetaktmotor?

Viertaktmotoren hebben, ten opzichte van tweetaktmotoren, een betere brandstofefficiëntie, schonere verbranding (minder uitstoot), stillere werking en gemakkelijkere beschikbaarheid van brandstof.

Welke accessoires zijn handig voor mijn buitenboordmotor en boot?

Verschillende handige (en noodzakelijke) accessoires zijn een afdekzeil voor de boot, een buitenboordmotorhoes, een brandstof/waterafscheider, een reddingsvest, een navigatiesysteem en een anker.

Hoe lang gaat een buitenboordmotor gemiddeld mee?

Met goed onderhoud kan een buitenboordmotor tussen de 1500 en 3000 draaiuren meegaan, afhankelijk van het model en gebruiksomstandigheden.

Wat moet ik doen als mijn buitenboordmotor oververhit raakt?

Schakel de motor onmiddellijk uit en laat deze afkoelen. Controleer het waterniveau in de koelwaterinlaat en verwijder eventuele verstoppingen. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met onze professionele monteurs.

Welke invloed heeft de propellerkeuze op de prestaties van mijn boot?

De propellerkeuze beïnvloedt de acceleratie, topsnelheid en brandstofefficiëntie van de boot. Een propeller met de juiste diameter en spoed voor de motor en boot zorgt voor optimale prestaties.

Kan ik mijn buitenboordmotor bij jullie in onderhoud doen?

Zeker! Wij kunnen het onderhoud voor alle merken buitenboordmotoren verzorgen, ook als de motor niet bij ons aangeschaft is.

Ik woon niet in Almere of omgeving, wat betekent dat het lastiger is om mijn buitenboordmotor langs te brengen en weer op te halen voor het onderhoud. Is het mogelijk om te wachten tot het onderhoud klaar is?

Uiteraard! Wij bieden de mogelijkheid om te wachten op het onderhoud aan uw buitenboordmotor. Door goed te plannen hoeft u niet lang te wachten en kunt u de buitenboordmotor meteen weer meenemen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken en een afspraak in te plannen.

Mijn buitenboordmotor is stuk, maar ik weet niet wat er aan de hand is. Kunnen jullie de computer uitlezen en zo achterhalen wat er aan de hand is?

Ja, wij kunnen van alle merken buitenboordmotoren de computer uitlezen en u voorzien van een goed advies met betrekking toto de reparatie van uw buitenboordmotor. Vaak is een kosteloze diagnose al voldoende om het probleem te constateren.

Hoe onderhoud ik mijn buitenboordmotor om optimale prestaties te behouden?

Regulier onderhoud van uw buitenboordmotor is essentieel. Volg de onderhoudsrichtlijnen in de handleiding van de fabrikant, reinig de motor na gebruik in zout of brak water, vervang filters en bougies op tijd en controleer de staat van de schroef.

Hoe vaak moet ik de olie verversen in mijn buitenboordmotor?

Over het algemeen wordt aanbevolen om de olie in een viertaktmotor elk jaar of na ongeveer 100 draaiuren te verversen. Voor tweetaktmotoren kan dit vaker nodig zijn, meestal na 50 draaiuren.

Hoe kan ik mijn buitenboordmotor winterklaar maken?

Het winterklaar maken van een buitenboordmotor omvat het verwijderen van brandstof uit de tank, het verversen van de olie, het smeren van bewegende delen, het afsluiten van de brandstofleiding en het opslaan van de motor op een droge en vorstvrije plaats.

Hoelang zit er garantie op een nieuwe buitenboordmotor?

Op nieuwe buitenboordmotoren zit standaard fabrieksgarantie, zie hieronder per merk hoeveel jaar garantie er op de buitenboordmotor zit.

 

Merk buitenboordmotor Aantal jaar garantie
Yamaha 3 jaar
Suzuki 6 jaar
Mercury 5 jaar
Tohatsu 5 jaar
Honda 3 tot 5 jaar

Hoelang zit er garantie op een gebruikte buitenboordmotor?

Op elke gebruikte buitenboordmotor die bij Zaal Watersport is aangeschaft, zit 1 jaar garantie.

Versturen jullie ook buitenboordmotoren?

Ja, wij verzenden buitenboordmotoren. Binnen Nederland verzenden wij vanaf €75,- en bij verzending naar het buitenland geldt dat de prijs op aanvraag is.

Welke betalingsmogelijkheden hanteren jullie?

U kunt bij ons pinnen, contant betalen of per bank betalen.

Is het mogelijk om buiten de openingstijden bij jullie langskomen?

Het is zeker mogelijk om buiten onze openingstijden om langs te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld ’s avonds of op zondag langskomen. Neem gerust contact met ons op om een dag en tijdstip af te spreken!